Sayfalar

27 Temmuz 2010 Salı

ÖRNEK TEMYİZ DİLEKÇESİ

YARGITAY İLGİLİ HUKUK DAİRESİ SAYIN BAŞKANLIĞI’NA
Sunulmak üzere
BEYOĞLU... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE


DOSYA NO :

TEMYİZ EDEN :

VEKİLİ :

DAVALI :


KONU :


TEMYİZ NEDENLERİ : Müvekkilim hakkında, gerçek dışı ve tahkir edici iddialar ileri sürerek, kişilik haklarına hukuka aykırı biçimde yapılan tecavüz sebebi ile, müvekkilimizi manevi zarara uğratan davalılardan Beyoğlu .. Asliye Hukuk Mahkemesi taleplerimizin kısmen kabulü ile ......................... TL manevi tazminata hükmetmiştir.

Dava konusu yayında müvekkilimizin adı ve soyadı açıkça zikredilerek son derece çirkin hakaretamiz ifadeler kesin bir dille yer almıştır. İddia ve isnatların ağırlığı ve yoğunluğu karşısında verilen tazminatın karşılığı yetersiz kalmaktadır.Zira malum olduğu üzre gerek Borçlar Kanunumuzda gerekse Medeni Kanunumuzda manevi tazminat namıyla bir miktar tazminata hükmedilebileceğinin düzenlenmesindeki amaç’ çekilen acıları yeterince dindirmek , kırılan yaşama
arzusunu tazelemek, tecavüzle uğranılan ruhi ızdırabın bir nebze olsun dindirilmesini sağlamaktır. Ohalde bu tazminatın sınırı onun amacına göre belirlenmelidir.


NETİCE-İ TALEP : Bundan dolayıdır ki verilen manevi zararı, sayın mahkemenin verdiği hüküm karşılamamaktadır. Bu vechile kararının TEMYİZEN BOZULMASINA KARAR verilmesini bilvekale saygıyla arz ve talep ederim.




Temyiz talebinde bulunan vekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder